DVB-T kabli in LTE mreža

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 978
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15
Kontakt:

DVB-T kabli in LTE mreža

Odgovor Napisal/-a gost »

Kolikor sedaj ugotavljam in se z ženo odločama, da sat antena odpade. Na strehi sta dve konsoli ena ima rezerven kabl 8x0,5 licy druga konsola bi služila za LTE, TV in RA vsi ti kabli bi bili speljuni v razdelilno omarico v pritličju ojačevalec je lahko na strehi napajan iz razdelilne omarice 12/24 DC iz rezervnega kabla 8x0,5 ali v pritličju v razdelilni omerici kamor iz vseh sob pridejo antenski kabli ( dolžina od antenskega droga do razdelilne omarice je 14 m z vračunano šlingo zgoraj in spodaj.dejansko se bosta naenkrat uporabljale največ dva tv sprejemnika. Trenutno so iz vseh sob potegnjeni kabli v razdelilno omarico v pritličju v utility belden 70 ohm takega sem takrat ko smo delali elektro instalacije pri znancu kupil češ, da je to špica klasa - nevem.Za LTE anteno kabla nimam in je dolžina z primerno rezervo 14 m. Nimam nobenih konektorjev niti klešč , ker tukaj nimam nekega znanja se obračam na vas kot profesionalca.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Re: DVB-T kabli in LTE mreža

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Kabel Belden je res dober, vendar zanj nimamo profesuionalnih konektorjev, ki bi jih lahko vi enostavno brez posebnega orodja dali nanj (recimo tako kot imamo mi za naš DG113 naslednje samozatezne https://www.antene-zupancic.si/samozate ... -1019.html)  Vi se boste torej morali zadovoljiti z navadnimi navojnimi.
še enkrat okrog satelitske da ne bo zavajanja z moje strani. Več kablov, kolikor je uporabnikov ali najmanj 4 če gre za večje število uporabnikov v primeru uporabe multiswitcha https://www.antene-zupancic.si/multiswi ... -1180.html  iz satelitske se vleče le do omarice.To je lahko en meter od satelitske antene.Od tu dalje se proti sobam vleče samo en kabel po katerem se prenašajo satelitski, zemeljski dvb-t, radijski in tudi kabelski če je to tudi na voljo.
Očitno imate že v zasnovi neprimerno zastavljeno inštalacijo. Kjerkoli se ob gradnji objekta ne ve ali bo vir signala prišel po zemlji ali po zraku je potrebno postaviti dve omarici, eno nekje spodaj in eno na podstrehi oziroma pri stojišču zunanjih anten.Te dve omarici se povežeta med seboj z enim kvalitetnim kablom ali vsaj pusti prazna podometna rebrasta cev za morebitno povezavo obeh omaric. ne glede na to od kje potem dobimo signal je lahko mreža zastavljena samo iz ene izmed omaric.Zaradi narave DVB-T signalov in satelitske antene je najbolje da razdelitev po posameznih priključkih  postavimo v zgornjo omarico. Od tu dalje gre potem samo en kabel 75 ohmski proti vtičnicam. Skoraj obvezno pa je potrebno zraven vleči še UTP podatkovni kabel. Oboje . Ne pa samo enega ali drugega, kar se v praksi izredno dosti dogaja. In ta problem je zelo resna zadeva. 
Torej strešno anteno za sprejem iz ene smeri, radijsko in 2 LTE anteni za SIMOBIL router želite.Na email pošljem predračun v naslednjih urah.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori