DVB-T s TINIJANA

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
tomierzo
Prispevkov: 3
Pridružen: 30 Mar 2009, 15:40

DVB-T s TINIJANA

Odgovor Napisal/-a tomierzo »

mene zanima kako je zdej z tem dvb-t. imam sprejem signalov iz tinjana in od začetka sm lovil SLO 1,2,3 TVPIKA, KANAL A IN POP TV
zdej pa kr naenkrat ne lovim več kanala a pop TV in TV pika začelo mi je pa lovit TV koper.
če kej veste o tem bi bil zelo vesev informaci.

lp tomi.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Zaradi nerazčiščenih zadevic so jih ugasnili. Pred dnevi je časopis DELO obširno zapisal:

število digitalnih televizijskih programov spet na ravni izpred enega leta

Pro Plusova grožnja se je uresničila

Pop TV, Kanal A in TV Pika ne oddajajo več digitalno – Pro Plus ni privolil v nove cene RTV Slovenija Bodo praznino zapolnili drugi programi z dovoljenjem za digitalno oddajanje, na primer TV 3?

Ljubljana – RTV Slovenija, ki upravlja edino trenutno delujoče omrežje digitalne prizemne televizije (dvb-t) v državi, je v tem omrežju nehal oddajati programe izdajatelja Pro Plus – Pop TV, Kanal A in TV Piko. Po izteku obdobja, v katerem je veljala t. i. razumna cena oddajanja, namreč RTVS in Pro Plusu ni uspelo skleniti nove pogodbe, zadnji pa je že vse od konca veljavnosti prejšnje grozil s prenehanjem digitalnega oddajanja, kar se je zdaj tudi zgodilo. Po mnenju poznavalcev bi lahko priložnost izkoristil kateri od programov, ki imajo prav tako dovoljenje za digitalno oddajanje.

Pro Plus se že nekaj časa pritožuje nad stroški digitalnega oddajanja, ki bi jih morala po mnenju tega podjetja vsaj deloma kriti država. Namestnik generalnega direktorja Pro Plus Pavel Vrabec poudarja, da so še naprej pripravljeni investirati v državni projekt digitalizacije, vendar ne po ceni, ki je, kot pravi Vrabec, za vse izdajatelje TV programov nesprejemljiva. Vendar direktor direktorata za elektronske komunikacije Matjaž Janša odgovarja, da ne pozna primera v Evropski uniji, kjer bi prehod na digitalno oddajanje plačala država. »Poleg tega bi bila to nezakonita državna pomoč,« je prepričan Janša. »Vzrok izklopa teh treh programov je v tem, da je s 1. marcem potekla prejšnja pogodba in da nove Pro Plus ni podpisal. Zato je logično, da te storitve ne opravljamo več,« poudarja direktor organizacijske enote Oddajniki in zveze na RTVS Miran Dolenec.

Glavna točka spora je cena oddajanja.Že lani se je vmešala Agencija za pošto in elektronske komunikacije, ki je nacionalki naložila pripravo razumne cene. Ta je bila približno 6500 evrov za oddajanje enega programa na mesec. Po novi ponudbi Oddajnikov in zvez pa bi posamezen program glede na trenutno delujoče oddajnike na mesec plačeval približno 17.000 evrov. Vrabec tako ceno ocenjuje za nerazumno in opozarja, da RTVS storitev simultanega digitalnega oddajanja razume kot komercialno storitev in ne kot storitev javnega servisa. Vendar je tako tudi stališče Apeka, ki ni podaljšal obdobja razumne cene, ker da za to ni nikakršne osnove.

V prvem in za zdaj edinem digitalnem naboru programov (multipleksu) tako zdaj oddajajo le vsi trije programi nacionalke ter Tele M na vzhodu in TV Koper na zahodu države. »Dobivamo kar precej klicev, kaj se je zgodilo s komercialnimi programi, kar kaže na to, da ljudje signal že sprejemajo v digitalni obliki,« pravi Dolenec. Poznavalci sicer menijo, da bi nastali prostor v multipleksu RTVS lahko izkoristili drugi programi z dovoljenjem za digitalno oddajanje, med njimi TV 3. Ta je lani poleti že bil del omenjenega multipleksa, a ga je po treh mesecih prav tako zapustil. V tem multipleksu oz. kanalu je prostora za sedem programov, od tega ima RTVS zase na voljo štiri mesta. Za preostala tri pa lahko kandidirajo komercialni programi.

Na Apeku poudarjajo, da bo takšna delitev trajala še do začetka delovanja drugega multipleksa, ki ga gradi norveški Norkring. Ta naj bi omrežje zagnal septembra, a še ni podpisal pogodb ne z Oddajniki in zvezami, ne z izdajatelji programov. Takrat bo imela RTVS spet na voljo celotno omrežje, ki ga upravlja. S tem bi na Apeku radi preprečili nadaljevanje odhajanja programov iz multipleksov. Dolenec sicer potrjuje, da je interes za digitalno oddajanje tudi med drugimi izdajatelji, a ker je Pro Plus komaj nehal oddajati, konkretnih pogovorov še ni bilo.


To za TV Koper pa prvič slišim od vas.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
tomierzo
Prispevkov: 3
Pridružen: 30 Mar 2009, 15:40

Odgovor Napisal/-a tomierzo »

najlepša hvala za tako hiter odgovor
lp..... tomi
tomierzo
Prispevkov: 3
Pridružen: 30 Mar 2009, 15:40

Odgovor Napisal/-a tomierzo »

am aja za TV koper pa ja meni lovi tako da verjetno so ga uklopli noter
Odgovori