Ali gre z 1 anteno DVB-T in analogno, kako več anten skupaj?

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 978
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15
Kontakt:

Ali gre z 1 anteno DVB-T in analogno, kako več anten skupaj?

Odgovor Napisal/-a gost »

Pozdravljeni

Zanimam se za nakup sprejemne antene v vaši spletni trgovini.Želel bi spremljati zemeljsko DVB-T. Ker DVB-T sprejemnik že imam, sem si nagledal anteno "DVB-T antena BLU420 Plus". Sedaj me zanima, ali bom lahko preko te antene lovil tudi programe, ki so še v analognem oddajanju ali samo te, ki so v digitalnem formatu? Prav tako me zanima, ali je mogoča sočasna uporaba dveh takšnih anten (tako kot je bilo pri analognem oddajanju, kjer so hiše imele po več anten usmerjenih v različne sektorje), s čimer bi pokril večji kot sprejema iz drugih oddajnikov, pri čemer sem imel v mislih kakšen switch, ipd.

Za posredovan odgovor in morebiten boljši nasvet se Vam vnaprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Da ta antena je zelo dobra, poleg dobih elektromagnetskih lastnosti ima še odlične mehanske lastnosti (zato tudi oznaka plus), sploh ker se pritrjuje na antenski drog pri samem reflektorju (antenska mreža, zavesa) In tudi sorazmerno majhna antena je glede na njen dobitek. Seveda je tudi za analogni sprejem. Seveda je možna in tudi potebna vezava več anten v kolikor gre za več sprejemnih smeri.

V trgovini imam že nastavljenih nekaj kompletov, sicer z drugimi antenami ampak ni problema, lahko vključimo v sestave tudi prej omenjeno PLUS izvedbo. DVB-T antenski sestavi so v trgovini na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... 00_296_240 .

Ravno danes je tekla na tej Tabli že podobna tema na http://antene-zupancic.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1142 , kjer sva s kupcem na podoben način sestavila nek podoben komplet kot mislim da ga imate v mislih vi. Preden vam predlagam primeren sestav pa mi napišite za koliko TV , morda celo navedete oddajnike (pomagajte si z tabelami na http://antene-zupancic.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1097 ) morda tudi kako imate že napeljano inštalacijo ipd.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 978
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gost »

Gre za oddajnik na Pohorju, kar se tiče kanalov SLO1, SLO2, SLO3, POP TV, KANAL A ipd. Trenutno sem poizkusil z eno navadno logaritemsko anteno, ki sem jo priklopil na DVB-T sprejemnik in ulovil 17 kanalov, tudi AVT1, AVT2, HRT1, HRT2, RTL ipd, sprejemno moč mi prikazuje na 85%, kvaliteto pa na 99% na teh programih. Mislil pa sem uporabiti dve takšni anteni, kjer bi eno obrnil v smeri proti pohorju, eno pa proti avstrijii, okolica gradca (kje točno imajo oddajnik ne vem). Zamislil sem si nato MUX s katerim bi združil oba signala, s switchem, pa bi jih razvejal na 4 DVB-T sprejemnike v hiši.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Nekje je potrebno začeti in najmanj kar lahko za začetek storite je da kupite dve anteni in pripadajoči pribor. Glede na to da morate poleg digitalnega loviti še analogni signal menim da je najbolje da si omislite kar najenostavnejši sestav z dvema antenama http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/742 . V kolikor želite v njem imeti boljše in seveda dražji anteni lahko naredimo spremembo v prej omenjeni BLU 420 PLus . To da gre pri vas za 4 porabnike podraži zadevo za cca 10 EUR. Kaj točno vam moram zaradi tega poslati pa je odvisno kje mislite združevati vse 4 porabnike. Ali nekje skupaj pri antenskem sistemu ali zaporedno iz prostora v prostor ali kako drugače.
Da za toliko časa kolikor bo še oddajal analogni sistem le-tega omogočimo vsaj zadovoljivo če ne odlično pa bi bilo morda dobro če mi napišete katere kanale ali frekvence sprejemate. Sploh je važno ali imate prisotne VHF signale.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori