DVB-T Koper iz 3 smeri

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
zoky
Prispevkov: 2
Pridružen: 19 Jul 2008, 17:22

DVB-T Koper iz 3 smeri

Odgovor Napisal/-a zoky »

Ali je nujna uporaba antenske skretnice za DVB-T sprejem iz treh smeri z BLU antenami npr, PIANCAVALLO, TINJAN, U
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

V vsakem primeru je pri DVB-T montaža enostavnejša (zakomplicirano je samo ob kombiniranem /analogno/ začasnem sprejemu ) Tudi pri analogni dostikrat priključimo najprej kar na kakšen delilnik in to je to. V vsakem primeru začnete na ta način, če se bo izkazalo da bo prihajalo do motenj , boste zadeve dodajali.
Konkretno pri nas na Dolenjskem imamo šele nekaj dni tudi DVB-T in jaz sem stvar enostavno in zelo dobro rešil z dvema kanalnima ojačevalnikoma ki jim lahko manjšam nivo in sicer enega za HRT in enega ZA SLO. V skrajni sili boste naknadno stvar reševali lahko tudi na ta način. Priključitev je enostavna, katera antena pa bo tista ki bo rabila aktivno selekcijo pa boste ugotovili tako da boste posamično priključevali antene in na TV ugotovili kaj gre skupaj in kaj ne.
Ker pa zaradi linije omenjate tudi ojačevalnik bi jaz kar v samem štartu dal tri kanalne ojačevalnike , ki bi pokrili tudi izgube v liniji
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
jakdob
Prispevkov: 25
Pridružen: 10 Dec 2007, 10:44
Kraj: Polzela
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakdob »

Zelo dobra rešitev za DVB-T in analogno so kanalni ojačevalci. Ni potrebno nobene kretnice, delilnika, le kanalne ojačevalce povežeš in že imaš maksimalen signal, kar ga premore sprejemna antena. Dobra antena pomeni tudi dober signal, na odboj pa ne veliko računat, ker je tako kot vreme. V poštev pride, če ni druge možnosti, vendar če digitalen signal pade, slika izgine, je ni. DVB-T ne pozna slabe-zrnate-šumeče slike. Pri analognem je pri slabem signalu zrnata slika.
Glede linije od anten do sprejemnika se uporabijo linijski oziroma hišni ojačevalci, z nastavljivim ojačanjem glede potreb po ojačitvi signala.
zoky
Prispevkov: 2
Pridružen: 19 Jul 2008, 17:22

Teorija ne praksa

Odgovor Napisal/-a zoky »

Praktično vem kako rešiti problem, to je možno s kretnicami, filtri, kanalnimi ojačevalniki, itd. Mene zanima teorija DVB-T signala,
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Govorite o odbojih in mislite pri tem na združevanje treh anten.
Vi lahko združite antene na katerikoli način vendar pa je sam odboj pri sprejemu nekaj drugega kot pa mesebojni vpliv več anten. Pri odboju gre za interferenco med direktnimi in indirektnimi signali iste frekvence (kanala) po različi poti in različni periodiki. Do odboja prihaja tudi kadar gre za sprejem s samo eno anteno. To se je pri analogni kazalo pri značilnih sencah, tega pa pri DVB-T ni. Slika je na oko lepa kot da gre za samo en direkten signal. Ali se bodo zaradi najrazličnejših zunanjih vzrokov ali vzrokov samih vgrajenih sklopov antene med seboj grizle na vašem objektu pa boste ugotovili dokler ne boste začeli zadeve sestavljati. Je pa res da bo DVB-T za montažo zaradi dobrih lastnosti sploh pri amaterjih dosti bolj enostaven.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori