Razvod za 5 TV

Ojačevalniki, delilniki, odcepniki, vtičnice, koaksialni kabli
Odgovori
Gost ? na email

Razvod za 5 TV

Odgovor Napisal/-a Gost ? na email »

Imam eno vprašanje in sicer kašen material bi potreboval da razdelim kabelski signal iz enega TV na 5 TV dovod pa je 74dB kable imam položene.
susniand
Prispevkov: 3
Pridružen: 01 Jan 2006, 16:25

Odgovor Napisal/-a susniand »

Na vhod Tratec odcepnik et 1/10 odcep na 1 TV, prehod na vhod delilnika es 04, izhode pa za TV 2, 3, 4 in 5

tako bi imel na TV 1 63.5 dB na TV 2, 3, 4 in 5 pa prehod odcepnika cca 1dB in pa kar pobere delilnik na 4, z glave lahko recem cca 8 dB, se pravi 65 db.
Odvisno s kakšnim materialom delaš ...

na dovodu imaš 74dB.. na kateri frekvenci ? To zna bit problematično pri daljših linijah in slabših kablih, sem že videl primer, da je dovoda 80dB na recimo 100Mhz, na 600Mhz pa samo 60dB. Torej fino je naredit ustrezno meritev ... sicer pa 5 tvjev ?!?

ps
pazi tudi na vtičnice, primer: vimarjeva dvojna vtičnica TV/ra je dejansko delilnik - pobere 4dB ...
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Glavnega niste navedli in to je za kakšne frekvence gre.Namreč visoke UHF in še višje satelitske se popolnoma drugače obnašajo kot nizke oddajniške VHF ali pretvorjene skupinske ter kabelske VHF in S frekvence. Tudi za dolžino bi bilo dobro vedeti in pa "pomembnost" TV to je kateremu dati največ.Ali gospodarju ali otrokom itd....
Signala je kar dosti , verjetno niso vsi kanali v moči dB kot navajate.
Verjetno imate vse v eni točki in nameravate to poslati po 5 kablih do TV . Potem kakšen ojačevalnik in pa usmernik ter 6 vejni delilnik ali pa dva delilnika , ki jih zlobno sestavimo tako, da izvajalec dobi največ signala. Za 5 vodov rabite dva trojna delilnika ali pa dvojni ter štirivejni. Nekaj malega od teh artiklov sem že nastavil v tej kategoriji. http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... p/cPath/65
Jaz bi se , če bi to šlo za večji objekt z dolgimi vodi in če gre za klasiko ali kabelsko in če lahko na en vod priključimo več TV lotil z odvzemniki to je napravami , ki so podobne delilnikom vendar pa pri njih poznamo različna prehodna dušenja in pa različna odvzemna slabljenja proti končnim vtičnicam.Pravijo učeni , da s tem omogočamo odcepno slabljenje in pa smernost ter dovolj velik razklop med TV sprejemniki. :roll: Po domače nekako tako da naprej od odcepnika spuščaš več signala proti TV pa ga več slabimo .
Zadnjič spremenil ANTENE, dne 03 Jan 2006, 22:37, skupaj popravljeno 2 krat.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Susniand @ nisem opazil da ste tik pred menoj že odgovarjali. Bom kar pustil še svoje.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
gasilko
Prispevkov: 2
Pridružen: 03 Jan 2006, 20:27

Odgovor Napisal/-a gasilko »

Ja pozabil sem napisati da gre za klasičen zemeljski kabelski dovod,na prvi vtičnici ki je odaljena 4m od dovoda je bilo izmerjeno 74dB.
dRUGI TV pa so odaljeni 4m 6m,dva pa sta na 14m. Sem poskuso razdeliti že s delilniki P803 2kom pa se mi dogaja da imata prva dva slabšo sliko kot ostali . Sicer izgleda priklop tako da je od dovoda priklopljen prvi delilnik od tega sta povlečeni dve liniji in sicer na dve vtičnici na kateri je na eni priklopjen 1tv na drugi pa 2tv preko T komada 5-900MHz FS27 tretji izvod iz delilnika pa gre na naslednji delilnik ki je odaljen cca 5m iz tega pa sta povlečeni dve liniji ki gresta na naslednji vtičnici ta dva TV imata vredi sliko .
Zanima me tudi kako ugotoviti slabljenje na montiranih vtičnicah ker nekatere so že kar nekaj časa vgrajene. Delilniki pa so že rabljeni
HVAL za odgovore
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Kljub temu da so feritni delilniki že kar nekaj časa na sceni še ne pomeni , da so slabi. Sploh tile 802 ali 803 ki jih še vedno lahko vidimo v trgovinah. Zahtevajo pa pedantno vstavljanje kablov.
Priporočam , da ker TV ni vodovod da tisti T kos , takoj odstranite in mi ga prosim ne omenjajte več , ker sem že nekaj let alergičen na njih. Na njih in pa na vztrajanje nekaterih uporabnikov da na vsak način , kljub temu da tega ne rabijo imajo v stanovanjih vtičnice in to neprimerne v sistemih s preslabim signalom za vtičnice. Sicer pri vas bi moralo to delat , ker ga imate kar precej..
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori