Dolžina kablov, toroidal antena, veter nad 150 km

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
Odgovori
izzy223
Prispevkov: 3
Pridružen: 08 Dec 2005, 17:52

Dolžina kablov, toroidal antena, veter nad 150 km

Odgovor Napisal/-a izzy223 »

Pozdravljeni!
Imam par vprašanj, ki so zame pomembna pred nakupom:

a.) Kakšnaje vpliv dolžine voda.Ali znajo biti problemi pri dolžini 45m(10 viseči v zraku+30m znotraj stavbe)

b.) Ali je možno z toroidalno anteno poleg SLo videti tudi TV Pika (HellasSat2/39E) ter Prvo TV+MTV Adria(Amos1-4 W)

c.) Kakšne težave povzroča veter (sunki do 150 km/h) na sistem z rotatorjem?

d.) Ali bi lahko prihajalo do motenj če bi bila antenski ter telefonski vod v istem kanalu (kanal 8cmX6cm).
janja
Prispevkov: 27
Pridružen: 08 Okt 2005, 18:24

Odgovor Napisal/-a janja »

bom poskusil mal na hitro in amatersko odgovorit na vprašanja
- 45 m dobrega kabla ne bi smelo delat problemov...
- je možno... ma bodo problemi nekateri programi imajo slab signal
- baje so novi motorji precej dobro narejeni ,a meni je enega dobesedno odlomilo in zato se z tem ne ukvarjam več, pa še počasno je vse skupaj
- ne bo motenj
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Res je da dolžina kablov ne bo problematična samo dobrega vzet da ga ne bo prva zima in letna pripeka razgnala , razpokala in omogočila kmalu vdor vlage in s tem poslabšanje . In če vsa zadeva že gre tako daleč , da bo antena toroidalna , kar v popolni bojni opremi niti ni poceni se bo našel še tisti tolar in se kupi kabel , ki je skonstruiran prav za zunanjo inštalacijo.So pa kar precej dražji od "običajnih " 3 do 4 krat (catv 11AP ).
Ko sem lansko zimo prvič postavil toroidalno sem dejansko razmišljal v isto smer se pravi od TV Pike pa do Prve TV in tudi uspešno stvar uredil s tem , da sta bila konverterja obeh želja na skrajnem vzhodnem in zahodnem robu sani za nosilčke. Večjih težav razen na Amosu zaradi prevlade NOVE in njenega abnormalno močnega oddajanja ,kar je občasno čutila tudi PRVA takrat ni bilo. Vendar pa sedaj ne dam več roke v ogenj za to konfiguracijo . Namreč po tem času je svoje parametre spremenila TV Pika , da ne govorimo o grozilnih velikostih malo pod 2 metra za normalen sprejem jugo-slovenskih programov na Amosu. Sicer ni potrebna tako velika antena vendar z 80 cm v "slabih nestabilnih dnevih" skoraj nimamo kaj iskati na Amosu .In glede na to da na skrajnih legah toroidalka dela z manjšim ojačanjem kot je pri 80 cm ali pa tle nekje in da je lahko njeno razpršeno reflektiranje signalov lahko včasih hudo čudno sploh če ni bilo fortune pri izbiri LNB in nastavitvah v vse mogoče smeri premikajočih nosilčkov LNB.
Kako se odločiti ?. Morda je dobro vedeti kakšen sprejemnik ali sprejemniki bodo v sistemu , če je recimo Dreambox 8) potem morda vse skupaj forsirati na zahod proti Amosu in ga ne postaviti na rob in po Albansko dodati dodaten krožnik , ki je lahko 80 ali še manj za TV PIko in prihajajočega
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Pingvin
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Dec 2005, 10:06

Odgovor Napisal/-a Pingvin »

Zanimivo, meni z Inverti PRO deluje Prva TV in TV Pka. S piko sploh ni problemov, ob dnevih ko ima Nova še pa še signala se na Prvi TV pojavlja nekaj BERa. Center 16E, nič nagnjena.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Pravim da sem to postavitev razdrl že zdavnaj in stvari na satelitu so sedaj drugačne.Nedvomno je INVERTO PRO kvaliteten LNB zato sem se tudi lotil takrat z njim kot z najboljšim, ki sem ga imel pri roki. To je bilo takrat pred meseci ko so Novo opozarjali za visok nivo pa tudi s Prvo ni bilo vse tako kot bi moralo biti. Sumil sem na premočno ojačanje LNB .
Tudi jaz sem normalno takrat postavil center na mojo geografsko širino , ki je malo manj kot 16 vzhodno in v takem primeru je antena popolnoma ravna.
Kot prodjalec in monter , čeprav vem da gre, pa ne morem nikomur zagotoviti in obljubiti normalen sprejem sploh po vsem tem kar se na teh dveh satelitih dogaja v zadnjem letu.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Pingvin
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Dec 2005, 10:06

Odgovor Napisal/-a Pingvin »

Razumem ja, lahko se sam svoj mojster heca s tem, pri stranki pa take zadeve ni pametno postavljati, ker verjetno ne bi razumela kako na limitu je vse to.
Odgovori