Komplet (050) z vrtljivo anteno za PC

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Komplet (050) z vrtljivo anteno za PC

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

V kompletu je:

Stenski nosilec dolžine 50 cm z vijaki
15 m koaksialnega kabla
100 cm satelitska aluminijasta antena
Konverter enojni LNB
Rotor SG 2100/A
SkyStar 2 TV PC DVB računalniška kartica
Konektorji

Povezava do police KLIK KLIK
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Odgovor Napisal/-a Kupec »

Pozdravljeni!

Doma nameravam postaviti satelitski sistem, pa vam pišem za več informacij in cene.
Osnova bi bil moj drugi računalnik, v katerega bi dal kartico SkyStar 2 in ga preko TV-out priključka povezal na TV.
Torej morajo vse komponente biti kompatibilne s to kartico - tukaj predvsem mislim nadzor motorja za anteno, pri ostalih zadevah ne bi smelo biti težav.

Takole sem si zamislil vse skupaj:
-kartica SkyStar 2 PCI (daljinca za računalnik že imam - ATI Remote Wonder)
-aluminijasta antena premera okoli 100cm
-nosilec za anteno (stenski ali balkonski, nisem se še odločil)
-LNB Edision Single SL-5
-čim bolj kvalitetni koaksialni kabli in vsi potrebni konektorji
-motor za anteno Moteck SG2100

Kaj pravite na to kombinacijo? Bi kaj spremenili oz. dodali? Je antena dovolj velika, da bo v kombinaciji s kvalitetnim LNBjem nudila lepo sliko tudi v zelo slabem vremenu, na raznih satelitih? Kaj pravite na ta LNB, se je v praksi dobro izkazal, ali je teh 0.2dB v praksi precej več in bi raje svetovali katerega drugega?
Za zgoraj omenjeni motor sem slišal dobre stvari, zanima me pa, če ga lahko krmili SkyStar 2 (zaradi raznih verzij DISEqC-ne vem, katero uporablja motor in katero podpira ta kartica). Kaj vi pravite o tem motorju? Ali imate kakšno boljšo varianto?
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Vse komponente, ki ste jih napisali in ki jih iščete pri meni, omogočajo satelitski sprejem na vašem računalniku.
Prodajam samo Skystar 2 PC DVB kartice z daljincem- no nekateri ponujajo tudi brez na ta način, da daljinec iz garniture odstranijo in ga prodajo drugemu. Se pravi zaenkrat brez daljinca pri meni ne gre.
V spletni trgovini imam nastavljenih kar nekaj kompletov KLIK KLIK takšnih in drugačnih, bistvo teh sestavov pa je, da je njihova cena precej nižja (veseli me da so nekateri že sami to ugotovili) kot pa če bi posameznik posamično nabiral artikle v košarico.
Sami ste solidno in pravilno izbrali komponente. Ravno takšne komplete nimam, lahko naredimo neko kompilacijo med danimi. Predvsem se odločite katero satelitsko anteno KLIK KLIK naj vključim in katero konzolo (priporočam namestitev na balkonski drog, če bo konzola upoštevajte radius gibanja, morda najprimernejša 50 cm). Bolj ko je stena pravokotna na jug, krajši nosilec potrebujemo. KLIK KLIK
Poglejte si še posebej komplete za PC KLIK KLIK in antenske sestave KLIK KLIK. Eni so cenejši eni bogatejši, vsi pa primerni, eni bolj za žep , drugi za namen. In ne me spraševat v čem je razlika ker razlika nedvomno je ampak brez strahu, slika pri tem popolnoma nič ne trp,i gre večinoma pri dražjih le za mehansko kvalitetnejše in posledično s tem za trajnejše in zaneslivejše artikle.
Pri takšni dolžini kabla je zaradi slabljenja novega kabla vseeno kakšen kabel kupite bodisi cenejši s prevlečenim železjem v sredini ali pa dražjega bakrenega DG 113 KLIK KLIK. V kolikor bo dolžina kabla daljša ali namen in mesto inštaliranja dolgovečen (v zidu, tlakih, se pravi vsepovsod, kjer so morebitne menjave kabla samomor) potem brez zadržkov izberite dražjega v ponudbi. Kabel in konektorji so pri vrtljivih satelitskih antenah s svojimi mehanskimi lastnostmi zelo važen in pomemben faktor (priporočam zanesljivo pritrjene vlagoodporne konektorje, ki jih stisnemo s posebnimi kleščami ). V kolikor gre za neprimerne konektorje pa modri ceneni nakupi pripeljejo do podkladanja konektorjev z izolirtrakom in prešanjem s kleščami za cveke ali celo baščaršijansko tolklanje s kladivci. Da so takšni stiki zbirališča vlage, kjer pa Fe koaksialni kabel nima nekega posluha za simbiozo s H20. Povprašajte po ostalih forumih lastnike takšnih vrtljivih sistemov, če se jim je dogajalo, da so se kabli med vrtenjem in zatikanjem trdega zmrznjenega kabla med led, sneg, objemke istikali in kako mučno je silvestrsko lupljenje trdih kablov in kako prija sprehod ob mesečini pri - 10 po zasneženem bramacu.
Imam torej dve 100 cm satelitski anteni. Anteni sta enaki, ena KLIK KLIK je kot sem rekel cenejša in pri kateri se proizvajalec sramežljivo skriva druga KLIK KLIK pa močnejša, znanega proizvajalca satelitskih anten Gibertini in trdnejša in žal težja, kar pa ne pomeni nič slabega za rotor in konzole, ampak samo to da je malo zoprnejše te stvari prenašat po strehah.
Razlika med obema enojnima LNB , ki ju imam nastavljena v štacuni, je v tem, da je en KLIK KLIK dražji za 300 sit od drugega KLIK KLIK. Oba sta normalna, na katerih je lepo napisano, da sta z 0,2 šuma, oba imata strehico nad konektorji , dražji je lepši in drobnejši. Eden sploh je preplavil Slovenijo in ga vsi poznamo ter ga moramo normalno do porabe zaloge vsi hvaliti in modrovati o njem. Pa resnično ni slab, ampak tudi nič posebnega. O tem, da je bel LNB boljši za kraje z več sončnimi dnevi kot pa temnejši, ki absorbira več toplote, mene načeloma ne prepriča. Po naravi sem praktik in še tako umetelne testne tabele in nemške revije me ne bodo prepričale o kvaliteti nekega LNB s katerim ne lovim nikakršne slike niti dobre niti slabe, z drugim "slabim" pa na vseh pozicijah zaznam več kot sto novih frekvenc ali pa da hvaljen LNB vsaka malo bolj trda dežna kaplja preluknja. Brez skrbi zato. LNB sta oba preverjena, zanesljiva, ni pa kot sem rekel noben pozlačen. Popolnoma vaša odločitev .
SG 2100 KLIK KLIK je zanesljiv rotor, ima nekaj pomanjlkjivosti (dve očitne so v zadnjem letu, dveh že odpravili) dejansko je vreden cene, po kateri se prodaja. STAB KLIK KLIK je mehansko drugačen iz boljših materialov.Žal krožijo po Sloveniji takšne in drugačne poznavalske zgodbe o sat rotorjih pri tem pa se hote in predvsem nehote po krivem dela krivica rotorjem (predvsem stabovim rotorjem) kot edinemu vzroku slabega funkcioniranja vrtljivega sistema v resnici pa je največkrat vzrok v slabi, kot jo vi imenujete kompatibilnosti (neoriginalni SW in podobno) ali zmožnosti ter skladnosti sprejemnika ali PC kartice z rotorjem in pa seveda montaži. Tudi največji asi, kot je dreambox in podobni se mnogokrat slabo obnesejo po drugi strani pa kakšen FTA sprejemnik KLIK KLIK. dela prečudovito.
Sam nimam izkušenj, bral pa sem, da nekaterim naveza rotor- ss2 kartica ni funkcionarala najboljše, drugim pa dela brez težav. V vsakem primeru pa boste morali naložiti poseben program za sukanje antene s kartico ali pa si omisliti , če bodo težave s PC kakšen rotorski vmesnik ala Moteckov DIGIBOX , ki podpira tudi USALS protokol KLIK KLIK Montaža upam ne bo delala težav.Morda je pri kartici zaradi specifike malce bolj zoprna . Vso mojo podporo pri tem od naklonov do začetne natančne nastavitve rotorja in antene pred ciljanjem satelitskega signala je in bo na voljo tu KLIK KLIK.


Prosim napišite, za katere artikle ste se odločili, na podlagi tega vam bom posredoval ponudbo za konkreten komplet, katerega cena bo nižja kot če bi kupovali posamezne kose.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori