DVB T2 Avstrija

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Harigast
Prispevkov: 2
Pridružen: 05 Maj 2008, 19:33

DVB T2 Avstrija

Odgovor Napisal/-a Harigast » 01 Nov 2015, 16:30

Zadnjič sem na vikendu (okolica Lenarta v Slo. goricah) z začudenjem ugotovil,da so izginili skoraj vsi avstrijski programi.Nemudoma sem nabavil sprejemnik,ki podpira DVB T2 standard,na katerega so naši sosedje vsaj na Štajerskem prestavili komercialne programe.Ker vem,da so ti brezplačni sem se ob skeniranju še bolj začudil,da so vsi programi zaklenjeni. Možna je brezplačna registracija preko simplitv,ki pa je omogočena samo z avstrijskim naslovom. Vsi ostali se lahko je*emo... Tako,da opozarjam uporabnike,da ne bodo kupovali novega sprejemnika,ker s tem vsaj za zdaj ne bodo ničesar rešili. Če pa ima kdo kakšno drugo idejo,pa kar na plan z njo.
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 897
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Re: DVB T2 Avstrija

Odgovor Napisal/-a gost » 19 Dec 2015, 21:09

ker sem v bljižini austrijske meje gledam tudi njihove programa.
a imajo obvestili, da bodo v JAN2016 prešli na DVB-T2.
kaj to pomeni?
da potrebujem menjat zunanjo anteno in televizijo?
ali imate tudi vi antene DVB-T2?
ali se pa iz vaših navodil ne razumem. zato sem prilepil eno, ki bi naj bila podprta za tala novi TV signal.
"http://www.conrad.si/DVB-T-antena-One-F ... 29_1319502
trenutno imam zunanjo anteno še izpred menjave TV signala v Sloveniji. torej navadno zunanjo anteno. imam jih seveda več. in so še vedno horizontalno in vertikalno obrnjenje na odajnike.
Takrat, ko se je v Sloveniji spremenil TV signal v DVB-T, sem menjal TV, anten pa ne.
sedaj imam Samsung
UN40ES6100F model.

kaj torej to pomeni zame drugo leto?

hvala.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2919
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Re: DVB T2 Avstrija

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 19 Dec 2015, 21:10

Kaj lahko pričakujete imate odgovor že v začetnem postu.
Podatki ki jih potrebujete pri anteni so dobitek, frekvenca,impedanca, smernost, razmerje naprej nazaj,diagram za posamezne kanale. Za kaj se uporablja je pa navsezadnje vseeno kako se imenuje, saj so frekvence tiste, ki so važne. In to je potrebno upoštevati pri izbiri antene. Torej vedeti katere frekvence sprejemate in izbrati temu primerno anteno To kar je pri opisu pri vaši linkani anteni v njenem naslovu napisano je popolnoma odveč, saj je vse ena in ista figa ali je to UHF ali je to DTT ali DVB-T ali DVB-T2 , MPEG-2, MPEG-4, BAND4 in 5. Vsaj ojačanje ali dobitek antene bi pa lahko napisali. To da je antena za vse-tudi mi prodajamo takšne- to ni neka odlika antene, prej slaba stran, če so razmere slabe, kar lahko primerjamo s splošnim zdravnikom, ki je navsezadnje za vse, ko pa zagusti spiše napotnico za k specialistu. Vedeti je tudi treba, da malo elementne antene ne moremo primerjati z večjimi antenami, kadar gre za slabše pogoje sprejema. Glede na sliko in več desetletne izkušnje bi lahko anteno, ki jo vi omenjate primerjal z enkrat cenejšo "našo" http://www.antene-zupancic.si/dvb-anten ... p-622.html. Obe anteni nista nič posebnega. Obe sta iz prejšnjih časov s forsiranimi UHF visokimi kanali, še uporabni seveda, za razliko od novejših, ki imajo že LTE filter (naprimer http://www.antene-zupancic.si/dvb-anten ... -1275.html ). Je pa antena z vašega linka zelo podobna že bolj ozki pasovni anteni iz naše trgovine za 4 BAND (seveda tudi za DVB-T2 in še kako primerna za ORF 23 in 26 kanal) Najdete jo na http://www.antene-zupancic.si/dvb-anten ... p-964.html
Matjaž za spletno trgovino
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori