Razike med TNC in RP-TNC konektorji

mobilna telefonija in prenos podatkov
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2984
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Razike med TNC in RP-TNC konektorji

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 07 Jul 2018, 12:29

50 ohmski konektorji TNC in RP-TNC se uporabljajo pri prenosu RF komunikacij do 11 GHz. TNC konektorji so dejansko navojna verzija bolj znanih BNC konektorjev.

Poznamo TNC konektorje s standardno polariteto in RP-TNC z obratno polariteto (kratica od Reverse Polarity TNC). Slednji so bili v preteklosti razviti in vpeljani zaradi omejevanja uporabe lastnih anten pri uporabnikih, vendar to sedaj ni več aktualno, konektorji pa se še vedno uporabljajo.

Da ne bo prihajalo do zmede pri naročanju v naši spletni trgovini si pomagajte s to sliko. Konektorji so večinoma vedno dobavljivi, po naročilu pa v naši trgovini izdelamo tudi najrazličnejše povezovalne kable in podaljške s temi in drugimi konektorji. 

Podobno kot pri SMA in RP-SMA konektorjih si tudi pri TNC konektorjih lahko pomagamo pri prepoznavanju tipa konektorja z naslednjimi dejstvi.

Spol konektorja določamo po notranjem ali zunanjem navoju, ne pa po obliki pina (vtič, zatič, špička, luknjica ...), kar marsikoga tudi zavede. Sploh so nekateri azijski prodajalci eksperti pri poimenovanjih teh konektorjev. Zato pazljivo pri naročanju. Kot lahko vidite po primerjalni sliki imata moška konektorja v obeh primerih notranji navoj, ženska konektorja pa zunanji navoj. Pina pa sta znotraj določenega spola lahko tako moške kot ženske oblike, odvisno seveda za kakšno polariteto konektorja gre.
ANTENE-online- razlike_v_tipu_TNC_konektorjev.jpg
ANTENE-online- razlike_v_tipu_TNC_konektorjev.jpg (45.6 KiB) Pogledano 7181 krat
In še opozorilo. Bodite pozorni in ne zamenjujte TNC konektorjev od navidez podobnih, a malo večjih N konektorjev
N konektor moski fb.jpg
N konektor moski fb.jpg (28.66 KiB) Pogledano 7180 krat
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori