Kako sestaviti satelitsko anteno

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
Odgovori
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Kako sestaviti satelitsko anteno

Odgovor Napisal/-a Kupec » 07 Avg 2007, 13:20

Spoštovani,
preko spleta sem pri vas nedavno kupil ta sestav. Ali obstajajo kakšna navodila za montažo? Ali obstaja tudi klasična trgovina, kjer bi lahko ob nasvetu kupil potreben pribor (kabli, priključki). Imam nov, še ne instaliran humax hd-ci 2000, kupljen v Nemčiji. Ali bi ga bilo dobro prenastaviti? Hvala za odgovor!

LP

Artikel je na tej povezavi:

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/514
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2966
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 07 Avg 2007, 13:42

Posebnih besedilnih navodil k takimi antenskim sestavom (drugače je pri kompletih s sprejemniki) ne prilagamo niti niso potrebna saj so so priložena nazorna originalna slikovna navodila v obliki skice in vrstnim redom sestavljanja posebej antene z ozadjem in posebej tristopinjskega nosilca.(podobno kot pri pohištvu) Ker gre za poseben nosilec kjer je bilo potrebno vrtanje novih lukenj smo to ker tega ni v skicah naredili mi in že namestili držalo konverterskih sani. Vs eostalo je kot je na skicah in če jih ni bilo v vrečicah in škatl iantenskega ozadja vam to takoj naslikam na tej strani

Vsaka navodila okrog vrstnega reda LNB stikal sonepotrebna, največkrat lahko tudi zavajajoča, če so nastavitve v sprejemniku drugačne. Vse to je poljubno prepuščenio in ni nekega pravila katera antena oz. kater satelit bo zasedal posamičen vhod stikala.

Drugo pa je seveda če pričakujete da vas bo nekdo z navodilom za anteno naučil kako se uujame signal s satelita, to je pa stvar izkušenj oz. pridobljenih znanj in marsikdo ima pri tem težave.
Vse skupaj bi vam bilo seveda lažje če bi že imeli anteni primerno sprogramiran oz. konfiguriran sprejemnik. Nekateri si pomagajo s satfinderji drugi s starimi analognimi sprejemniki, ki jih priključijo direktno na LNB Astra . Ko je leta točen potem oba sosednja LNB stisnemo do njega kolikor dopuščajo objemke oz. sami LNB in vse mora delovati.

Morda vam tako opisno lahko pomagam kot laiku da je položaj konverterjev na anteni obraten kot so nanizani sateliti na nebu. Vzhodni LNB je za satelit Hotbird zahodni LNB je Astra 19,2 in srednji , ki ga namestite poplnoma v sredino antene (ni pa pogoj ) za 16 stopinj vzhodno.
Približen kot antene je v sloveniji 37 stopinj kar pa je zopet pogojeno na kakšen način je postavljen drog ali konzola ali je morda fasada zvita ....

Seveda obstajajo trgovine ki imajo artikle, ki jih rabite, vendar je vse skupaj vprašljivo kakšno pomoč vam lahko ponudi posamičen prodajalec ali prodajalka kar je normalno razumljivo in ni za pričakovati.. Primer vsak koaksialni kabel ki je nov in lep in edini v trgovini še ne pomeni da je ustrezen vaši kot je meni do sedaj znano kvaliteti . Sprejemnik je dober, antena ena najboljših in ne smete ga sedaj polomit z nekimi šminkerskimi vtičnicami in cenenimi kabli za katerega pa mora imeti seveda trgovec v prvi vrsti tudi primerne konektorje, ne da jih boste potem podkladali s selotejpom .

Kadar gre za celovite komplete jaz sam pripravim posebne povezovalne kable http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/403 .

Tu me lahko sprašujete karkoli želite okrog antene in njenega pribora, ki sem vam ga prodal. Bom pomagal kolikor lahko tako na daljavo.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori