Navodilo za sestavitev 2 sat za 1 PC

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2966
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Navodilo za sestavitev 2 sat za 1 PC

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 11 Mar 2006, 22:29

1.Vgradite SKY STAR 2kartico v vaš PC in jo po običajnih postopkih, ko gre za novo strojno opremo, tudi inštalirajte
2. Sestavite anteno po priloženi skici
3. Namesto enojne objemke privijačite na anteno nosilec za dva LNB
4.V obe objemki nosilca privijačite oba LNB
5. Namestite sat anteno na mesto , ki naj bo odprto proti jugu. Anteno lahko namestite ali na strešni drog ali stenski nosilec, pri tem pa morate paziti , da med anteno in satelitsko lego ni ovir (stavbe, drevesa).
6.
a.) Ko je antena pričvrščena in približno obrnjena proti jugu , priključite na zahodni (desni gledano proti jugu) LNB merilec sat signalov in usmerite anteno proti satelitu ASTRA 1 na 19,2 stopinj vzhodno. Ko je signal optimalen, trdno pričvrstite anteno na drog ali nosilec.
b.) V kolikor anteno nameščate sami in nimate primernih merilnih inštrumentov, si lahko pomagate s starim satelitskim analognim sprejemnikom in TV .
c.) Anteno lahko precizno umerite tudi s samo PC kartico. Povežite s koaksialnim kablom na katerega ste privijačili F konektorje (pazite, da se oplet kabla kratkostično ne dotika vodnika) zahodni LNB in pa SKYSTAR kartico. V programu za gledanje SAT TV na PC poiščite enega izmed TV programov, ki oddajajo preko satelita ASTRA 1 na 19,2 vzhodno. Nagibajte anteno (okrog 37 stopinje na skali antene) roti tlom ali nebu ter levo ali desno , dokler se na monitorju ne prikaže slika. S pomočjo indikatorja signala popravljajte anteno toliko časa, da je signal optimalen.
Ko to storite pričvrstite anteno in odvijačite koaksialni kabel z LNB. Med vsakim vijačenjem kabla imejte PC ugasnjen oziroma program za gledanje SAT TV naj bo zaprt.

7.
Pripravite dva priključna kabla (okrog dveh metrov) in povežite oba LNB z DiSEqC stikalom. Stikalo namestite tako , da ne bo vanj tekla voda
Zahodni (Astrin) LNB povežite z vhodom B in vzhodnega z vhodom A.
Povežite PC s stikalom.
Za preklapljanje med obema satelitoma vključite v programu, ki ga boste za gledanje TV in poslušanju RA uporabljali, antensko nastavitev DiSEqC A in B oziroma 1 ali 2, odvisno od programa. Pod A ali 1 bo v vašem primeru satelit Hotbird in pod B ali 2 satelit Astra.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori