Ni signala

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
Odgovori
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 901
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Ni signala

Odgovor Napisal/-a gost » 22 Feb 2010, 16:19

Živjo.
Imam fiksno satelitsko anteno na 2 LNB-ja. Do sedaj (že kar nekaj let) je delalo vse super...do predvčrajšnjem, ko se je na ekranu pojavil n apis "ni signala"..
Preveril sem že vse komplet povezavo, kabli so uredu...
kaj bi lahko bilo narobe??
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2928
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 22 Feb 2010, 21:05

V kolikor je na obeh satelitih mrk, je vzrok lahko v okvari stikala ali pa jo je, v kolikor je antena montirana pod kap, povil zdrs padajočega snega.
Je možno, da se je kdo poigral z nastavitvami v sprejemniku?
Matjaž za spletno trgovino

Odprodaja izdelkov antenske tehnike od 30 do 90 % ceneje

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 901
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Odgovor Napisal/-a gost » 05 Feb 2013, 16:10

Podobno težavo imam tudi jaz. Fiksna SAT antena z 2 LNB od leta 2005.Že 7 dni ne vidim več nobenega programa iz satelita Hotbird (SLO, RAI, Mediaset), kvaliteta signala pod 20%. Zato pri skeniranju ne najde niče. Medtem pa Astra deluje normalno. Kaj bi bilo narobe? Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2928
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 05 Feb 2013, 20:53

Zamenjajte najprej LNB med seboj. V kolikor sedaj izgine drug satelit je potreben nakup novega LNB. V kolikor je situacija ista kot pred zamenjavo, priključite sprejemnik direktno na LNB se pravi odstranite stikalo (če nimate dovolj dolg kabel namesto stikala namestite F spojko -adapter FfFf-)
Matjaž za spletno trgovino

Odprodaja izdelkov antenske tehnike od 30 do 90 % ceneje

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 901
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Odgovor Napisal/-a gost » 08 Feb 2013, 18:48

Vaša domneva o LNB je bila točena. Zamenjal sem oba LNB-ja med seboj in Hotbird se je pojavil, Astra pa izginila. Ohišje LNB-ja je bilo počeno na zgornji strani. Verjetno je prišla vlaga vanj in je odpovedal.

Lepo pozdravljeni.
Odgovori