SIOL CATV na 3 koaksialne veje

TV, AV komponente, hišni kini, projektorji, snemalniki, kamere ..
Odgovori
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 930
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

SIOL CATV na 3 koaksialne veje

Odgovor Napisal/-a gost » 28 Avg 2013, 23:09

Pozdravljeni,

imam situacijo v hiši, ki je niti ne znam pojasnit, ker nisem strokovnjak. Hiša mojih staršev ima težave "s sliko" pri antenskem kablu že od kar pomnimo. Na hiši je bila prvotno klasičena antena, potem se je dodal en satelit za TV in kasneje še en satelit za internet. Na koncu je iz vseh teh kablov nastal gordijski vozel, ki se ga nihče več ni želel lotit. Pa je pred dvema letoma prišla v vas optika in antenskega (coax) kabla nihče več ni povohal. Vse dokler se ni pojavila potreba po več TV sprejemnikih. Da bi bila zadeva ugodnejša smo omislili CATV preko optike (SIOL). Zadevo so mojstri priklopili na obstoječe "vozlišče" in tako je bilo vse do pred kratkim, ko smo imeli na hiši mojstra s Telekoma, ki je opravljal mertive signala. Ugotovili smo, da je upad signala na obstoječi instalaciji porazen; tako zelo, da digitalnega signala TV sploh ne zazna, čprav je analogni signal relativno dober (odvisno od kanala). Zadevo sem se odločil "podret" in prišel do ugotovitev:
- razvod po hiši je očitno speljal preko sumljivo cenenega razdelilca, ki je nenevadno (štukano) napajan preko dodatne napajalne enote (na dnu pripenjam link do dveh sličic, kjer je zadeva razvidna)

Kot so pokazali preprosti poskusi s kabli, je slab signal posledica tega vozliščea. Po mojem mnenju je torej potrebno poseči po boljšemu ojačevalniku in primernejših konektorjih (tu jih sploh ni).

Zelo vam bom hvaležen, če boste razbrali razlog težav in priporočili kakšno opremo kupit, da se stanje normalizira (izboljša).
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2969
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 28 Avg 2013, 23:27

V kolikor gre za SIOL kabelsko in če gre za 3 veje kot je nekje videti iz slik, potem nikakor ne morete in ne smete uporabiti teh odsluženih škatlic, ki so za popolnoma druge namene in čease.
SIOL kabelsko praviloma ob dobri inštalaciji in izvedbi ni potrebno ojačeati. V kolikor so vam na optičeni sprejemnik dali slabilnik , ga odvijačite , na mesto delilnika pa namestite nov kvaliteten delilnik. Recimo tale LLS03. V kolikor bo potreben ojačevalnik boste nakup opravili naknadno.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori