Sofinanciranje sprejema programov RTV Slovenija

RTV SLO na satelitu, oprema, kartice, sofinanciranje
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2928
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Sofinanciranje sprejema programov RTV Slovenija

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 16 Apr 2006, 12:40

RTV Slovenija je z namenom, da omogoči sprejem svojih programov povsod po Sloveniji in v tujini, pričela leta 1997 oddajati preko satelita HOTBIRD 3 v digitalni tehniki in s kodirnim sistemom VIACCESS.

Spremljanje televizijskih in radijskih programov v tej obliki je možno samo s pomočjo satelitske antene in satelitskega digitalnega sprejemnika v katerem je že vgrajen ustrezen dekodirni modul ali pa s sprejemnikom, ki dopušča vstavljanje različnih vrst modulov in je kompatibilen s sistemom VIACCESS.

Za vse tiste zavezance, ki nimajo tehničnih možnosti sprejema TV programov iz oddajniške mreže, RTV Slovenija sofinancira del stroškov v višini dvanajstih pavšalnih RTV prispevkov + DDV (37.972 sit). Z RTV Slovenija imam sklenjeno pogodbo, da vsem tistim, ki mi lahko predložite dokazilo, da je bilo z meritvami ugotovljeno, da sprejemni pogoji na vašem naslovu ne ustrezajo minimalnim zahtevam, dobavim vso potrebno opremo skupaj z montažo. Dobavim tudi dekodirne kartice ob prevzemu pa poskrbim za podpis Pogodbe o uporabi SAT kartice. Kupec plača samo razliko med polno ceno satelitskega sistema in ostalih stroškov in zneskom sofinanciranja RTV Slovenija. Omogočim tudi plačilo razlike na brezobrestne obroke preko trajnika pri NLB.

Matjaž za spletno trgovino

Odprodaja izdelkov antenske tehnike od 30 do 90 % ceneje

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Ales05
Prispevkov: 1
Pridružen: 12 Dec 2005, 20:52

kaj pa 'članarina' za viaccess

Odgovor Napisal/-a Ales05 » 16 Jun 2006, 21:48

znanec živi na območju, kjer imajo zelo slab signal za programa RTV Slovenijo, ker ste mi pred časom pomagali v zvezi z PC kartico, sem se spomnil na vas, zato se v njegovem imenu obračam na vas z naslednjim vprašanjem:
kot razberem iz zapisanega na vaši strani v zvezi s tem, RTV Slovenija pomaga z odpisom 12 zneskov k nakupu satelitske opreme (znanec jo že ima, torej potrebuje le še ustrezno dekodirno napravo). In tu se mi postavlja vprašanje, glede na to da je dostop kodiran s sistemom VIACCESS ali ni potrebno za to kartico letno plačati neke vrste članarino (torej je potrebno v naslednjih letih plačati tako RTV prispevek kot VIACCESS dostop, ali se motim)?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2928
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 16 Jun 2006, 22:31

RTV Slovenijo ne zanima od kod zavezanci sprejemajo nacionalni signal (ali je iz oddajnika ali je iz satelita), oboji so za njih enaki in zato so oboji zavezani SAMO za plačevanje naročnine. Dodatno se plača samo dekodirna kartica v enkratnem znesku ob postavitvi sistema, ki je veljavna do preklica.
S sofinanciranjem nakupa satelitske opreme RTV postavlja tako v enak položaj tiste, ki morejo in tiste, ki ne morejo normalno in zadovoljivo sprejemati signala iz oddajnika, saj je tovrstna oprema dražja kot oprema za klasičen sprejem, ki ima tudi svojo ceno, sicer nekoliko nižjo od satelitskega sistema, razliko pa krije RTV v obliki sofinanciranja.

Prejemnik sofinanciranja se zaveže, da bo vnaprej tudi plačeval mesečno RTV naročnino.

Drugih mesečnih dodatkov za plačilo ni.
Matjaž za spletno trgovino

Odprodaja izdelkov antenske tehnike od 30 do 90 % ceneje

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori