Stran 1 od 1

Če en TV dela drugi sneži

Objavljeno: 08 Jul 2015, 22:29
Napisal/-a gost
Moj problem je sledeč: imam en dohodni kabel preko katerega dobivam KTV. Imam dva TV sprejemnika v nižjem in višjem nadstropju. Odkar imam nov Tv, v 2. nadstropju, kadar je prvi vklopljen, v drugem sneži. Monter je rekel, da moram kupiti ojačevalec. Prosim če mi poučiti kaj in kje to lahko dobim čimprej. Hvala lpj

Kabelski ojačevalnik za 2 TV

Objavljeno: 08 Jul 2015, 22:30
Napisal/-a ANTENE
Če je s signalom drugače v redu in je potrebno pokriti samo izgube zaradi dolge ali slabše inštalacije potem je lahko vaša izbira naslednji ojačevalnik http://www.antene-zupancic.si/hisni-oja ... p-931.html

Re: Če en TV dela drugi sneži

Objavljeno: 08 Jul 2015, 22:32
Napisal/-a gost
Hvala na hitrem odgovoru; preden kliknem naročilo, ali je potrebno še kaj poleg tega naročiti, konektor ali drugega, da ne izgubimo na času in ali v primeru neustreznosti, čeprav menim, da je bilo svetovanje z vaše strani ustrezno, artikel sprejmete nazaj?

Re: Če en TV dela drugi sneži

Objavljeno: 08 Jul 2015, 22:34
Napisal/-a ANTENE
Z ojačevalnikom ni nič narobe. Ustrezen ne bo kvećjemu zaradi slabe inštalacije ali napačne montaže. Ob priključtvi ojačevalnikov se tudi vse napake potencirajo , kar ima največkrat za vzrok slabo sliko. V tem primeru tudi zamenjave zanj ni nobene. Pri izbiri sem mislil na vse tudi na povratni pas, ki ga vi ne omenjate.
Kerr ojačevalnike ne pošiljamo na testiranja, naj vaš monter preden naročite, še enkrat preveri ali resnično potrebujete ojačanje ali je vzrok v čem drugem.
Potrebujete še F konektorje, ki jih ima vsak monter vedno pri sebi.V košarici sem sicer predlagal 3 samozatezne, ki pa ni rečeno da so pravi za vaš kabel. Od koaksialnega kabla je odvisno katere konektorje F potrebujete. Če ste že imeli na tem mestu delilnik, konektorjev ne potrebujete.