Ojačanje KA TV in delitev na več TV

Ojačevalniki, delilniki, odcepniki, vtičnice, koaksialni kabli
barbra1
Prispevkov: 14
Pridružen: 02 Maj 2007, 22:54

Ojačanje KA TV in delitev na več TV

Odgovor Napisal/-a barbra1 » 03 Avg 2009, 11:42

Zdravo. "Dolžan" sem še odgovor na vaše vprašanje. Na tej veji ni vtičnice,je direktno vtič na kablu, ki gre v TV. Sem pa prenašal TV po hiši in testiral na drugih priklopih. Izgleda, da ima ta TV toliko slabši sprejemnik (oz. ne vem, kaj bi to bilo), ker je povsod slabša slika na njem. Sem poizkusil tudi z raznimi nastavitvami, pa ni bilo nič bolje. Bomo že "preživeli" in ko bo prilika, nabavimo drug TV.

Pozdrav, Rajko
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 914
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Odgovor Napisal/-a gost » 26 Avg 2009, 20:38

Zdravo


Tudi jaz imam manjše težave s sprejemom programov preko priključkov, ki so bolj oddaljeni od omarice kabelske TV.

Prosim, če mi lahko napišete kaj mi priporočate, če bi se morda težavo rešilo z ojačevalcem in boljšimi razdelilniki.

Vsi koaksialni kabli so starejši min.20 let. So pa bili pregledani pri postavitvi sistema 4 leta nazaj.

Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 914
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Odgovor Napisal/-a gost » 26 Avg 2009, 20:40

Pozdravljen

V tem času ko čakam na odgovor sem pregledal vaš forum.

In se odločil za naslednje:

- TV1 bi pustil vezano direktno brez ojačevalnika tako bi imel vedno kontrolo signala

- na daljši kabel, ki je voden iz hišne omarice bi dodal ojačevalnik signala http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/596

- potreboval bi še dva F konektorja

- obstoječe delilneke bi obdržal

Zanima me, če je ojačevalnik v redu in če ni katerega naj izberem?

Tudi TV1 vežem preko ojačevalnika ali je v redu da ga pustim vezanega, kot je sedaj?

Katere F konektorje izberem?

Delilnike bi bilo potrebno zamenjati, če ja s katerimi?

Navaden delilnik pri zadnji delitvi , ki se vtakne v televizijo je potrebno zamenjati s tistim na F konektorje ali to ni potrebno?



Lep pozdrav,
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2948
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 26 Avg 2009, 21:04

Sam bi se vašega primera lotil z odcepniki in jih zaporedno nanizal z različnimi vrednostmi. Odcepniki (odvzemniki) so elementi za razdelitev signala. Z njimi se signal deli na glavni izhod in se odcepi na enega ali več enakih ali različnih odcepov.
Njihova glavna značilnost je, da se signal v glavni veji minimalno oslabi, signal v odcepih pa se oslabi v odvisnosti od odcepnega slabljenja. Z odcepnikom dosežemo večji razklop med sprejemniki kot je to pri običajnih delilnikih. S tem je možnost interferenčnih motenj izključena.
Pri individualnih antenskih sistemih uporabimo odcepnike takrat, kadar želimo z antenskim ali kabelskim signalom napajati dva ali več sprejemnikov, ki so od anten ali razdelilnih omaric različno oddaljeni.
Z odcepniki lahko nadomestimo prehodne antenske vtičnice.
No tudi z delilniki mora zadeva funkcionirat. Vprašljiva je kvaliteta vašega starega kabla.Sploh če so prisotne visoke frekvence, povratni pas ali digitalni signal. Ojačevalec ki ste ga izbrali je kvaliteten, v kolikor boste mrežo pustili takšno kot je pa lahko izberete za spoznanje močnejšega http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/574
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
kapucino
Prispevkov: 1
Pridružen: 06 Feb 2010, 10:42

Varianta situacije

Odgovor Napisal/-a kapucino » 07 Feb 2010, 13:22

Pozdravljeni!

še moja variacije situacije, dokaj podobna opisanim:

- Vir signala: Kabelska TV UPC.
- Stanje 1. nadstropje signal OK za SD in HD TV.
- Stanje 2. nadstropje: Priklop samo TV2. TV3 mogoče kdaj pozneje. Nivo signala na TV2 prenizek, zanimivo, da HD programi delajo OK, SLO1, SLO2 tudi in cca. 60% analognih signalov. POP in Akanal npr NI SIGNALA.

- Situacija: Razvidna s sheme povezav.

Slika

Y1:
Slika

K1:
Slika

Y2:
Slika



Vprašanje:

a) ali ima smisel kabel CAVEL DG 113 75 ?, ki je speljan od prvega Y splitterja zamenjati z bolj kvalitetnim? Ali smisel menjati zdajšne konektroje C kvalitete za nekaj bolj kvalitetnega?

b) ali pustim obstoječi kabel in konektorje in prvi Y spliiter zamenjam za ojačevalnik? katerega priporočate?

c) ali naredim oba ukrepa - menjava kabla, konketorjev in dodajanje ojačevalnika?

Sem preletel že forum in podobne situacije. Glede na prebrano bo verjetno najbolje:

- pustiti obstoječi kabel ali zamenjati samo segment, ki je po nepotrebnem prekinjen K1.
- Y člen zamenjat z odcepnikom?Prosim za Link?
- konektorje slabe kvalitete zamenjati za boljše? Prosim za link moški in ženski za CAVEL kabel!
- dodati ojačevalnik za prvim odcepnikom? Link kateri prosim, katerega priporočate!
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 914
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Odgovor Napisal/-a gost » 30 Nov 2010, 18:17

Verjetno dobite precej podobnih vprašanj, kakršno je moje:
Problem imam s kabelsko TV.
Zaradi delitve signala na 3 TV- je mi seveda prihaja do izgub.
Zadevo bi rad rešil z ojačevalnikom.
Pred nakupom bi rad zvedel kje in kako se pravilno priključi.
Glavni KTV kabel pride do hiše. Potem se deli - en kabel gre na internet (ta dela brez problema) drugi kabel pa gre do "T" delilca za 2 TV-ja. Od tam gre kabel na en TV, drugi pa se potem spet deli na 2 TV ja.
Verjetno bi bilo smiselno kupiti 3 delni delilnik z malo šuma še prej pa zadevo ojačiti z ojačevalnikom?
Sedaj pa me zanima ali pride ojačevalec že takoj (preden se deli na internet in TV in s tem ojačuješ tudi internet) ali pride ojačevalnik kasneje - (za delitvijo internet, TV), torej ko gre proti televizorjem že svoj kabel.
Kaj bi svetovali, da nabavim?

Že v naprej najlepša hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2948
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 16 Dec 2010, 09:29

gost napisal/-a:kje in kako se pravilno priključi ojačevalnik
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori