Delitev signala na več TV z odcepniki

Ojačevalniki, delilniki, odcepniki, vtičnice, koaksialni kabli
Odgovori
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Delitev signala na več TV z odcepniki

Odgovor Napisal/-a Kupec » 16 Maj 2008, 12:01

Gost v spletni trgovini, sprašuje o: Enovejni odcepnik BT 1-9 - OD BT1-9.

KAKšNA JE RAZLIKA MED BT 1- IN BT 1-9,ALI KATERI JE BOLJšI?

Artikel je na tej povezavi:

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/585
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2966
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 16 Maj 2008, 12:03

Tu ne gre za kvaliteto, vsi so profesionalni, razlika je v dušenju proti TV.Višja kot je oznaka več slabljenja ima proti TV. Odcepnik z dvajset decibeli dušenja proti TV na najbližjem priključku (odcep od glavne veje) zna vseeno ne glede na kratek kabel odvzeti preveč signala in bo slika preveč snežena. Za individualna manjša omrežja priporočam odcepnike z nižjimi vrednostmi.

Veliko kupcev me pokliče in pravi da so jim "kablaši" opravili meritve in da imajo sgnala recimo tam okrog 75 decibelov. Ker vsi kanali v omrežju verjetno ne delajo z istim nivojem je lahko ta podatek zelo variabilen in kaj na vse to pomeni (če se zadeva ob delitvah ne rešuje tudi s kakšnimi ojačevalniki) še dodatno slabljenje 20 decibelov z odcepnikom 1-20, ki ste ga ravnokar naročili) lahko presodite laično tudi sam

prepis iz trgovine: Odcepniki (odvzemniki) so elementi za razdelitev signala. Z njimi se signal deli na glavni izhod in se odcepi na enega ali več enakih ali različnih odcepov.
Njihova glavna značilnost je, da se signal v glavni veji minimalno oslabi, signal v odcepih pa se oslabi v odvisnosti od odcepnega slabljenja. Z odcepnikom dosežemo večji razklop med sprejemniki kot je to pri običajnih delilnikih. S tem je možnost interferenčnih motenj izključena.
Pri individualnih antenskih sistemih uporabimo odcepnike takrat, kadar želimo z antenskim ali kabelskim signalom napajati dva ali več sprejemnikov, ki so od anten ali razdelilnih omaric različno oddaljeni.
Z odcepniki lahko nadomestimo prehodne antenske vtičnice.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori